Exostoza calcaneana

Pintenii ososi sau osteofitii calcaneeni sunt excrescente osoase patologice, care apar la nivelul  osului calcaneu.
Osul calcaneu face parte din structura osoasa a piciorului, are forma de melc si suporta o mare parte a fortelor mecanice, care se exercita asupra labei piciorului in timpul mersului.

Cand talpa este expusa la stres constant, se dezvolta depozite de calciu pe fata posterioara a osului calcanean, care cresc in dimensiune si formeaza osteofiti, denumit popular pinteni.
Cei mai predispusi sunt persoanele obeze, persoanele cu picior plat, femeile care poarta constant tocuri inalte, ortostatismul prelungit, participare la sporturi stresante.

Simptomatologia este dominata de durere in regiunea calcaneana, de intensitate crescanda dupa perioadele prelungite de repaus, alergatul, mersul sau ridicarea obiectelor pot agrava problema.
O radiografie a piciorului  in incidenta laterala va confirma existenta unui pinten.

Tratamentul combina mijloace conservatoare-schimbarea stilului de viata-biomecanice, fizice si farmacologice.

Recuperarea medicala cu multiplele sale mijloace-kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, ortezarea-are un camp considerabil de aplicare in patologia exostozei calcaneene.

Mai multe noutati...

Arsuri solare

Cu totii ne dorim sa avem un bronz frumos pe timpul verii, iar expunerea la soare are si alte beneficii cum ar fi: stimularea secretiei de...
[ Citeste mai mult ]

Ce este durerea lombara

Ce este durerea lombara? Aproape toata lumea a avut dureri lombare la un moment dat. Zona lombara face conexiunea dintre partea de sus si cea de...
[ Citeste mai mult ]

Beneficiile plantelor de apartament

Plantele de apartament, care ne plac atat de mult pentru ca ne infrumuseteaza locuinta, pot avea si alt rol decat ce decorativ. Ele absorb toxinele din...
[ Citeste mai mult ]

Contact

Str. David Praporgescu nr. 13, Oradea
Tel RTC: 0259-415143, 0359-195957, 0770-315057, 0259-431470

Orar

Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Sambata: 08:00 - 14:00
La cerere si in weekend!
Orar personal...

Aboneaz─â-te la newsletter

 
Vei primi pe e-mail noutatile.