Exostoza calcaneana

Pintenii ososi sau osteofitii calcaneeni sunt excrescente osoase patologice, care apar la nivelul  osului calcaneu.
Osul calcaneu face parte din structura osoasa a piciorului, are forma de melc si suporta o mare parte a fortelor mecanice, care se exercita asupra labei piciorului in timpul mersului.

Cand talpa este expusa la stres constant, se dezvolta depozite de calciu pe fata posterioara a osului calcanean, care cresc in dimensiune si formeaza osteofiti, denumit popular pinteni.
Cei mai predispusi sunt persoanele obeze, persoanele cu picior plat, femeile care poarta constant tocuri inalte, ortostatismul prelungit, participare la sporturi stresante.

Simptomatologia este dominata de durere in regiunea calcaneana, de intensitate crescanda dupa perioadele prelungite de repaus, alergatul, mersul sau ridicarea obiectelor pot agrava problema.
O radiografie a piciorului  in incidenta laterala va confirma existenta unui pinten.

Tratamentul combina mijloace conservatoare-schimbarea stilului de viata-biomecanice, fizice si farmacologice.

Recuperarea medicala cu multiplele sale mijloace-kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, ortezarea-are un camp considerabil de aplicare in patologia exostozei calcaneene.

Mai multe noutati...

Lesinul si deshidratarea

Lesinul si deshidratarea Deshidratarea si starea de lesin sunt printre cele mai frecvente manifestari ale populatiei la temperaturile ridicate. Odata cu venirea verii cei care circula...
[ Citeste mai mult ]

Picioare frumoase pentru vara

Tratamente naturiste pentru vase de sange sparte pe picioare Ai vase de sange sparte pe picioare? Afla cum poti scapa de aceasta problema inestetica cu ajutorul...
[ Citeste mai mult ]

Prevenirea arsurilor solare

Tratamentul arsurilor solare In tratamentul arsurilor solare mai putin grave se urmareste initial scaderea intensitatii simptomelor. Sunt indicate: - aplicarea de comprese reci pe zonele afectate;...
[ Citeste mai mult ]

Contact

Str. David Praporgescu nr. 13, Oradea
Tel RTC: 0259-415143, 0359-195957, 0770-315057, 0259-431470

Orar

Luni - Vineri: 08:00 - 20:00
Sambata: 08:00 - 14:00
La cerere si in weekend!
Orar personal...

Aboneaz─â-te la newsletter

 
Vei primi pe e-mail noutatile.